Kook samen met chef Christian

“Vier de liefde elke dag; het is te mooi om een dag over te slaan.”

Valentijn komt eraan en dat betekent misschien ook wel wat extra stress. Wat te geven aan je geliefde is slechts 1 probleem, maar wat maak je klaar? Chef Christian van Restaurant Mascotte heeft daarom met veel liefde een compleet Valentijnsmenu voor jullie opgesteld. Volg zijn instructies via het onderstaande filmpje in ware Dagelijkse Kost-stijl en verras je partner met een diner om duimen en vingers van af te likken. Hieronder vind je alle nodige info om er een geslaagde dag van te maken.

Valentijnswedstrijd voor onze werknemers!

Maar er is meer! Ben je een werknemer van Napoleon Sports & Casino Streetmarket? Haal dan je beste kookvaardigheden naar boven en stuur je video’s en/of foto’s naar [email protected]. Wie het feestmaal van chef Christian het dichtste benadert, krijgt van ons een exclusief diner voor 2 personen in Restaurant Mascotte cadeau. Word jij voor 1 maand de Beste Hobbykok van Napoleon Sports & Casino?

Voorgerecht: Zalmtartaar

Ingrediënten:

  • 120g verse zalmfilet
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • Een handje verse bieslook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 2 blaadjes sla
  • 2 kerstomaatjes
  • Wasabi of mosterd naar smaak
  • Peper & zout
  • Een (hart)vormpje

Bereiding:

  1. Hak de zalmfilet zeer fijn tot een tartaar.
  2. Meng de zalm, sjalot, bieslook, peper, zout en mosterd/wasabi samen in een kom.
  3. Leg een vers blaadje sla in het midden van je bord en plaats hierop het (hart)vormpje. Breng met een lepel het zalmmengsel in het vormpje aan. Druk telkens goed aan tot het vormpje is gevuld. Herhaal voor het tweede bord.
  4. Verwijder voorzichtig de vormpjes.
  5. Garneer beide borden met een paar druppels olijfolie en een kerstomaatje.

Hoofdgerecht: Entrecote

Ingrediënten:

  • 1 entrecote van ca. 600g
  • 1 gele raap
  • 1 witte raap
  • 1 zandwortel
  • 2 dikke zoete aardappels
  • 1 pastinaak
  • Een handvol wortelpeterselie
  • 50g boter
  • 3 el olijfolie
  • Peper
  • Zout

Bereiding:

  1. Schil de groentjes en snijd ze in schijfjes.
  2. Breng het water aan de kook met een flinke snuf zout. Voeg eenmaal het water kookt de groenten soort voor soort toe aan het kokende water. Laat deze 5 minuten koken en haal ze daarna uit het kokende water. Schrik ze in een pan met ijskoud water zodat ze niet doorgaren.
  3. Neem een grillpan of grote koekenpan voor de entrecote. Doe hier een flinke scheut olijfolie in. Laat deze heel heet worden op het vuur. Kruid intussen het vlees met zout en peper. Als de olie heet genoeg is, bak dan de entrecote 4 – 5 minuten per kant tot mooi goudbruin.
  4. Zodra je vlees klaar is, voeg je de boter toe aan de pan en overgiet je met een lepel de gesmolten boter over het vlees terwijl deze in de pan ligt. Dit geeft extra smaak aan je entrecote. Haal daarna de entrecote uit de pan en laat deze rusten op een vleesplank gedurende 8 à 10 minuten.
  5. Tijdens het rusten van het vlees verwarm je een beetje olie in een wok of koekenpan. Voeg alle groentjes toe, breng op smaak met peper en zout, voeg een beetje boter toe voor extra smaak en wok deze tot ze warm zijn.
  6. Voor de opmaak verdeel je op twee mooie grote platte borden de groentjes in het midden. De entrecote mag je trancheren, d.w.z. in mooie plakjes snijden, en bovenop de groentjes leggen. Wel eerlijk verdelen of geef je partner net iets meer.

Dessert: Sorbet d’amour

Ingrediënten:

  • Sorbet van frambozen/aardbei
  • Een bakje verse frambozen
  • Een bakje verse aardbeien

Bereiding:

  1. Spoel de frambozen af onder zacht stromend water. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Deel de aardbeien in tweeën.
  2. Schep twee flinke bollen sorbet ijs op een zwart bord of in een mooi kommetje. Versier het ijs met de verse vruchten.

Eet smakelijk en tot gauw!

Chef Christian Van den Ouden
Restaurant Mascotte – Grand Casino Knokke