Restaurant Mascotte krijgt een make-over

Eind juni waren er grote renovatiewerken in Grand Casino Knokke: Restaurant Mascotte werd in een nieuw jasje gestoken. Het plafond kreeg een likje verf, er werden nieuwe gordijnen opgehangen en het volledige meubilair werd vernieuwd. De metamorfose van het restaurant is sprekend en op de heropening mochten de gasten genieten van het schouwspel. En omdat een beeld meer zegt dan duizend woorden, laten we de foto’s voor zich spreken.

We vroegen het ook aan Christian Van den Ouden, chef van Restaurant Mascotte, die verantwoordelijk was voor de renovatie van Restaurant Mascotte.

Dag Christian, tevreden met het resultaat?

Jawel, langs deze weg wil ik iedereen laten weten dat we zeer tevreden zijn met de make-over van het restaurant. Er was nood aan vernieuwing en ik wilde dat de klanten konden tafelen in een prachtig interieur. Daarom heb ik gevraagd aan onze CEO dhr. Tom Declercq of ik het restaurant mocht renoveren. Ik wil hem daarvoor ook bedanken omwille van het volledige vertrouwen dat hij me hierbij heeft geschonken. En ik kan met trots zeggen dat ik tevreden ben met het resultaat. Restaurant Mascotte heeft een warme uitstraling gekregen en tafelen in het restaurant is nog gezelliger geworden. We krijgen ook vooral erg lovende reacties van de gasten dus we mogen blij zijn met het resultaat.

Wat zou jij hier bestellen in Restaurant Mascotte?

Altijd vis. Ik ben een kok die enorm gepassioneerd is door visgerechten. Knokke ligt ook aan de zee en we hebben zoveel mooie soorten Noordzeevis waarmee je heel creatief kan zijn. De combinaties die je met vis kan maken zijn eindeloos en het smaakt ook heerlijk door.

Wat is jouw favoriete keuken?

Ik ben een grote voorstander van de Aziatische keuken: Thaïs of Japans met veel kruiden en aromaten. Rauwe vis, kokosmelk en rijst vind ik ook heel lekker en het is bovendien een heel gezonde keuken. Het kan pittig zijn maar het is bijna altijd gezond en dat is iets dat ik ook graag doortrek naar mijn eigen keuken.

Wat is jouw lievelingsgerecht?

Dat vind ik een ongelooflijk moeilijke vraag. Ik ben een levensgenieter die graag gaat eten en lust ook zo goed als alles. Als ik moet kiezen voor gevogelte, dan neem ik duif. Bij ingewanden ga ik voor de kalfszwezeriken en als het uit de zee komt, dan opteer ik voor een lekkere langoustine royale. Maar je kan me evenzeer bekoren met een simpele spaghetti bolognaise of een stukje kabeljauw.

Waar mogen ze jou voor wakker maken?

Ik heb ooit eens overheerlijke Tom Kha Kai gegeten, een Thaise soep met kokosmelk, gember, citroengras, koriander, bamboescheuten, chili en kip. Dat was zo lekker dat ik het onmiddellijk opnieuw zou willen eten. Daarvoor zou je me dus wel mogen wakker maken (lacht).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Registreer je en blijf op de hoogte van onze nieuwste acties.
Mis geen enkele kans om mooie prijzen te winnen!