Top chef Christian Van den Ouden kreeg op 12 maart de zoveelste erkenning in zijn mooie carrière. De Executive Chef van restaurant Mascotte werd opgenomen als Maître Rôtisseur in de prestigieuze culinaire organisatie Chaîne des Rôtisseurs.

 

 

 

 

 

Deze organisatie telt meer dan 25.000 leden wereldwijd die dezelfde waarden delen over de kunst van de fijne keuken. Het lidmaatschap van de Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs biedt de gelegenheid om met gelijkgestemden de interesse voor de gastronomie en culinaire cultuur te delen.

Het is trouwens niet de eerste bekroning van zijn werk die top chef Christian ontvangt. Het avontuur begon toen hij Channel 16 te Zeebrugge overnam in 2008. Van den Ouden maakt er zijn werk van  om gerechten te creëren met streekgebonden producten. Het werd een passie om te koken met de beste, verse vis die onze mooie Noordzee te bieden heeft.

Zijn liefde voor de gastronomie in combinatie met zijn streven naar perfectie, wierpen hun vruchten af. Top chef Christian werd bekroond met de Bib Gourmand van Michelin en een erkenning in de Gault&Millau. In 2014 verhuisde hij naar restaurant Mascotte in het Grand Casino Knokke waar hij sinds 2016 Executive Chef is. Mede dankzij zijn geweldige keukenbrigade en souschef, heeft top chef Christian ervoor gezorgd dat restaurant Mascotte in Knokke en omstreken een vaste waarde is geworden.